Home / 0
Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
01 desembre Dilluns

EXPOSICIÓ “EL CATALÀ AL CINEMA”

01 novembre 2020, 00:00 - 14 desembre 2020, 00:00

A partir de l’1 de novembre de 2020, el Centre de Sarrià acull l’exposició “El Català al Cinema”, que ens apropa La Plataforma per la Llengua, amb l’objectiu de visibilitzar “el rol de les grans distribuïdores en una situació del tot insòlita i injusta per als espectadors de cinema catalanoparlants, i deixar clara la intenció de lluitar per un cinema en català just i per a tothom”.El greuge actual

El cinema en català viu una situació totalment insòlita i injusta. Les grans distribuïdores de Madrid han rebut subvencions de centenars de milers d’euros en els darrers anys per al doblatge en català de les seves pel·lícules. A més, han recaptat centenars de milers d’euros més a taquilla (entrades al cinema) per aquestes versions.

I malgrat aquestes xifres, al 2013 no s’arribava ni al 3% de l’oferta. A més a més, el poc cinema en català que s’ofereix, es fa en unes condicions totalment desfavoridores: menys promoció que la versió espanyola, menys sessions i menys poblacions a on arriba.

Aquesta és una situació insostenible: els catalanoparlants hem de pagar més que qualsevol ciutadà espanyol per veure una pel·lícula de les grans distribuïdores en la nostra llengua, mentre que aquestes empreses cobren l’entrada i no retornen ni un euro a l’administració catalana. Malgrat la bona voluntat de la Generalitat de Catalunya, les grans distribuïdores exerceixen una gran pressió cap als poders polítics perquè no tinguin marge de maniobra per canviar la situació. I els nostres drets continuen essent menystinguts. Els ajuts al cinema en català són necessaris, però volem que es posi fi a les males praxis entorn d’aquests ajuts. Per això, des de la Plataforma per la Llengua proposem una sèrie de mesures per tal de canviar aquesta situació. Per a dur-les a terme, demanem que ens donis suport i signis el correu electrònic que s’enviarà a les distribuïdores.

Detalls
Inici: 1 novembre 2020 / 00:00
Finalització: 14 desembre 2020 / 00:00
Cost: Entrada lliure
Categoria d'EsdevenimentExposició