Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

SARRIÀ VEU MÓN: Visita guiada a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

15 desembre 2021 / 11:15 12:15

€5 Lliure per persones associades al Centre de Sarrià

Sarrià veu món! és el programa de visites guiades a llocs singulars de Barcelona i altres indrets de Catalunya. Ens trobem per descobrir espais i edificis, des dels més coneguts i emblemàtics fins als que estan per descobrir. Tots són escenari i testimoni de la nostra història. Activitat que vol permetre descobrir i posar a l’abast dels nostres socis, amics i veïns de Sarrià en general, espais culturals poc coneguts del nostre entorn, o excursions a llocs emblemàtics de Catalunya.

En aquesta ocasió, visitarem la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, amb una visita guiada.

L’edifici de l’Acadèmia

La reial Acadèmia de Medicina de Catalunya té la seu a l’edifici que fou antigament la seu del “Real Colegio de Cirugía de Barcelona” (1760 – 1843) i després de la Facultat de Medicina (1843 – 1906), abans del seu trasllat al carrer de Casanova. En aquest temps l’Acadèmia va tenir diferents ubicacions, la més continuada en una casa del carrer dels Banys Nous, que havia estat procura del monestir de Scala Dei a Barcelona, des del 1835 a 1929. L’any 1929 va passar a la seu actual, que és una de les peces més importants de l’arquitectura neoclàssica a Barcelona; cal valorar principalment l’amfiteatre anatòmic, de bellesa excepcional. L’arquitecte responsable fou Ventura Rodríguez i es va bastir en poc temps. Es destinava a la formació de cirurgians per l’exèrcit i si en sobraven es podien dedicar a l’assistència de la població civil, com de fet es produí.

Entre els professors que van fer aquí la seva tasca docent cal recordar els noms de Pere Virgili, d’Antoni de Gimbernat i de Santiago Ramon y Cajal.Ens veiem a les 11:15h

Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

Carrer del Carme, 47
Barcelona, Catalunya 08001 Espanya
+ Mapa de Google