Home / 0
Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
20 juny Dissabte

EXCURSIÓ MONTCADA – ST ANDREU PEL REC COMTAL. VISITA ALS ATENEUS DE ST. ANDREU / SARRIÀ CAMINA

20 juny 2020, 00:00 - 20 juny 2020, 23:59
A la propera sortida de Sarrià Camina farem una excursió desde Montcada a St. Andreu, passant pel Rec Comtal. Amb visita als Ateneus de St. Andreu: Centre Catòlic de St. Andreu, la Lira, i els Catalanistes. Caminarem una hora de Montcada a Sant Andreu i una hora hora i mitja per Sant Andreu en l’itinerari pels ateneus, amb un aperitiu final al Centre Catòlic de Sant Andreu.

Al nord de la ciutat, al barri de Vallbona, l’aigua del Rec Comtal baixa descoberta com ho feia segles enrere, i alguns veïns l’utilitzen encara per regar els horts. Aquest canal, que va estar actiu fins al segle XIX, va ser el principal subministrador d’aigua a Barcelona durant gairebé un mil·lenni. Avui, passejar a la seva vora és una autèntica delícia.

El Rec Comtal era un canal obert construït en temps del comte Miró I, a mitjan segle X. Durant gairebé un mil·lenni va ser una artèria vital a Barcelona i s’utilitzava per regar, fer funcionar els molins i, més tard, abastir les indústries tèxtils de Sant Andreu. El Rec Comtal prenia l’aigua de Montcada i Reixac, travessava tot Ciutat Vella i desembocava al mar. Se sap que es netejava amb regularitat i que, al llarg dels seus gairebé 12 quilòmetres de longitud, nombrosos ponts el creuaven. Els murs eren de pedra procedent de Montjuïc i el fons, de terra natural. Al jaciment d’El Born Centre Cultural es pot veure les restes del seu pas per la Ribera.


Aportació voluntària de 5€ a benefici del Rebost de Sant Andreu
S’ha de tenir en compte el cost del transport (un bitllet senzill)


INSCRIPCIONS A LA SECRETARIA DEL CENTRE DE SARRIÀ

Detalls
Data: 20 juny 2020
Cost: Aportació voluntària
Categoria d'EsdevenimentSarrià camina