Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
20 maig Dimecres

TERTÚLIES DE L’ULTRASON #DESDECASA / ÈTICA I ANIMALS, UNA REFLEXIÓ FILOSÒFICA

20 maig 2020, 19:00 - 20 maig 2020, 20:00
Online,

Degut a les circumstàncies actuals, la propera Tertúlia de l’Ultrason la emetrem en directe a través del canal de Youtube del Teatre de Sarrià que podeu veure a continuació. Per poder participar i traslladar els teus dubtes, tan sols serà necessari tenir un compte de YouTube.


Ara que els humans ens hem tancat a casa per evitar el coronavirus, els animals s’atreveixen a visitar les ciutats! Hem vist com els senglars es passegen pels carrers de Barcelona, imatges de llops, ossos, cérvols “que aprofiten la falta d’humans i de cotxes per explorar nous territoris”. Ara que estem veient com els animals recuperen el terreny que l’ésser humà li ha anat arrabassant, a la propera Tertúlia de l’Ultrason volem endinsar-nos en quina és la relació que establim amb la resta d’animals, des d’un punt de vista filosòfic. Què entenem per igualtat moral dels animals?

Ens acompanyarà el jurista i filòsof Eze Paez, investigador al Centre for Ethics, Politics and Society (Universidade do Minho) i membre del Centre for Animal Ethics (Universitat Pompeu Fabra). A més a més, escriu sobre quines són les nostres obligacions ètiques i polítiques vers els animals no humans, mentre que combina la seva tasca acadèmica amb la divulgació i l’activisme. Podeu llegir textos seus a l’Ara, CTXT,eldiario.es i Nació Digital.


Eze Paez ens ho introdueix a un article publicat al diari ara:

Estendre la compassió a tots els que gaudeixen i pateixen amb les seves vides és el que resulta de raonar imparcialment i desapassionadament. En una societat justa els interessos bàsics dels animals estarien tan jurídicament protegits com els dels humans. Aquest sí que seria el pas més gran que la humanitat hauria fet mai en el seu llarg i tortuós camí de progrés moral.

 

Mostra els detalls
Data: 20 maig 2020
Hora: 19:00 - 20:00
Categoria d'EsdevenimentTertúlies de l'Ultrason
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,
Recinte
Recinte: Online