Celebrem el Dia Internacional de la Música!

Celebrem el Dia Internacional de la Música!

L’Orfeó Lleidetà va acollir el passat divendres 21 de juny la celebració del Dia de la Música, que enguany arriba a la seva tercera edició. Emparada per la Federació d’Ateneus de Catalunya i l’Acadèmia Catalana de la Música, s’ha cregut important realitzar aquesta celebració a Lleida de cara a descentralitzar i estendre la sensibilitat per la música entre tota la ciutadania del país, més enllà de la capital catalana. Aquesta unió entre ambdues entitats arriba com a una manera de fer xarxa, i remarcar la importància que tenen les institucions públiques a l’hora de donar suport en l’àmbit musical dins del “Pla Integral de la Música”.

L’acte va comptar amb la participació d’Alexandre Ars de SUS4, Pep Morella, president de la FAC; Manel Montañés, director-gerent de l’Acadèmia Catalana de la Música; així com de la Montserrat Morera, Presidenta del Centre de Sant Vicenç de Sarrià, la qual va fer la lectura del manifest.

Un manifest que va posar especial rellevancia a un dels reptes més importants que enfrontem aquest any 2019: la igualtat de gènere. “L’any en què celebrem el 200 aniversari del naixement de Clara Schumann, el 160è aniversari del naixement de Narcisa Freixas, entre d’altres, no podem deixar passar per alt el talent femení en la música i reivindicar el dret de les compositores de ser interpretades amb normalitat. És imprescindible que les programacions musicals incorporin les més de sis mil compositores que es coneixen des de fa més de quaranta-cinc segles”, va expressar la Presidenta del Centre de Sarrià.

La jornada va finalitzar amb una primícia: l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidetà, Big Band, i del grup SUS4 van mostrar les noves produccions musicals d’aquest 2019 que s’estrenaran durant el proper mes d’octubre.