DONEM EL TRET DE SORTIDA ALS PREMIS JOVEMPRÈN 2021

DONEM EL TRET DE SORTIDA ALS PREMIS JOVEMPRÈN 2021

Un projecte que pretén apropar l’economia social i solidària a les escoles, en format de concurs

El passat dimarts 5 d’octubre, el Teatre de Sarrià va acollir la gala de presentació dels Premis d’Emprenedoria Social Jovemprèn Sarrià d’aquest any 2021. Uns premis coordinats pel Centre i Teatre de Sarrià que pretenen apropar l’Economia Social i Solidària a les escoles, i que enguany arriben a la seva IX edició. 

L’objectiu del programa és presentar en grup d’entre 3 i 5 estudiants un projecte d’emprenedoria amb impacte positiu en les persones, tot posant especial èmfasi en l’Economia Social i solidària, la sostenibilitat i cura del medi ambient, així com l’impacte social dels projectes.

Una gala de presentació

Per tal de presentar el programa i la logística del concurs a les escoles participants, que en aquesta edició han estat Escola Pia Sarrià (alumnat de 3r i 4t d’ESO), IES Costa i Llobera (alumnat de 3r i 4t d’ESO), Salesians de Sarrià (alumnat de Batxillerat i Cicles formatius), Sagrat Cor Sarrià (alumnat de Batxillerat i cicles formatius) i l’OAK House (alumnat de 3r i 4t d’ESO), el Centre de Sarrià ha preparat una sessió informativa amb la participació de la cooperativa Tandem Social. 

Seguint les mesures preventives de sanitat en motiu de la covid19, la gala s’ha presentat en dues sessions diferents, així com per streaming, per tal de respectar les distàncies de seguretat regides per l’aforament del Teatre de Sarrià, amb la participació de la Presidenta del Centre de Sarrià, Montserrat Morera, la coordinadora del projecte, Lucia Rodellar, i la comunicadora de l’entitat Dèlia Alacuart. Entre les tres han presentat el calendari i el procediment de treball dels premis, tant a l’alumnat com als i les mestres participants, acompanyat d’una breu introducció a l’Economia Social i Solidària.

Què és l’Economia social i Solidària? Pot una empresa o un projecte econòmic viable tenir un impacte positiu en la vida de les persones?

Tal com ha explicat la Lucia Rodellar, coordinadora dels Premis Jovemprèn, en la presentació introductòria d’emprenedoria social, “una empresa sempre té un impacte a la vida de les persones. L’important en l’economia social i solidària és que aquest impacte sigui positiu”. Gràcies a la presentació cedida per la cooperativa Tandem Social, hem pogut veure alguns exemples que ho demostren, i ens serveixen per a inspirar l’alumnat que haurà de presentar les seves pròpies idees, com el projecte del sindicat de venedors ambulants de Barcelona, Top Manta; o la cooperativa de iogurts La Fageda.

Unes idees que, “més enllà de ser boniques, hauran de ser, sobretot, viables”, segons ha determinat la Lucia.

Els premis

De totes les propostes que l’alumnat haurà de presentar abans del proper 5 de novembre, de 2021, amb el suport de diverses mentories personalitzades i visites a diferents cooperatives de Barcelona, i gràcies a un jurat especialitzat que determinarà els projectes guanyadors, s’atorgaran dos premis per a cada categoria. El 1r Premi, es tracta d’un xec regal per valor de 600€ en material tecnològic, musical i editorial, així com un carnet de persona associada per a cadascú dels membres de l’equip valorat en 60€ / anuals (vàlid al 2022). I un 2n Premi, amb un xec regal per valor de 200€ en material tecnològic, musical i editorial; així com un val per a dues entrades pels membres de l’equip a qualsevol dels espectacles del Teatre de Sarrià durant 2022.

Nou edicions exitoses, gràcies al treball en xarxa

Jovemprèn Sarrià ja compta amb més de 8 edicions, gràcies al suport de Barcelona Activa, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, així com amb la participació de Tandem Social. 

Uns premis que amb cada edició s’actualitzen, mentre que any rere any demostren la importància de conscienciar des de les escoles a les noves generacions sobre la idea de què altres maneres de “fer” economia són possibles, viables i cada vegada més necessàries.