EL CENTRE DE SARRIÀ S’ADHEREIX A LA PLATAFORMA ‘DEFENSEM CAN RAVENTÓS’

– Des del Centre i Teatre de Sarrià ens adherim a la Plataforma Defensem Can Raventós, amb l’objectiu de contribuïr a la protecció del jardí i la casa de Can Raventós, en contra del projecte especulatiu, des de la qual hem dut a terme una campanya de micromenenatge.
– El proper 8 de juliol celebrarem al Teatre de Sarrià un concert solidari per a recaptar fons amb l’emblemàtic grup de música El Pony Pisador, per sufragar les despeses judicials.

La Plataforma Defensem Can Raventós som un grup de veïns i veïnes de Sarrià que estem lluitant contra el projecte especulatiu que vol destruir el jardí i la casa de Can Raventós, un dels darrers jardins que resten al nucli antic de Sarrià Vell. A més, el projecte suposaria un nou embat a les veïnes de la vila que fa anys que resistim a la constant elitització del barri.

El projecte es va aprovar amb evidents i demostrades irregularitats en el seu tràmit i incompleix en diversos aspectes el planejament urbanístic municipal. Per tot això, des de la plataforma hem decidit emprendre accions legals i portar el Pla Especial a un contenciós administratiu pel qual ens cal l’ajuda de tots i totes per poder sufragar les despeses judicials.

La nostra principal fortalesa és el gran suport veïnal i associatiu que tenim al barri. El nostre manifest ha estat signat per més de 2000 persones i més de 30 entitats i associacions del barri. A més, tenim també l’experiència de ser la segona vegada que ens enfrontem a un procés especulatiu d’aquesta mena al barri. Finalment, i no per això menys important, hem denunciat les irregularitats administratives i privades vinculades al pla urbanístic i aquestes estan sent investigades per l’Oficina antifrau de Catalunya.

La Plataforma porta als tribunals el Pla que permetria construir fins a 40 pisos de luxe a uns dels darrers jardins del nucli antic de Sarrià

La secció segona de la Sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit el contenciós administratiu presentat per la Plataforma Defensem Can Raventós contra l’aprovació definitiva per part del Ple de l’Ajuntament de Barcelona del Pla Especial Integral i de Millora Urbana per a l’ordenació de la parcel·la dels carrers Bonaplata 44-52 i Fontcoberta 16-24 de Barcelona.

Per tal de cobrir les despeses que comportarà el procés judicial, des de la plataforma ciutadana han engegat aquest dijous una campanya de micromecenatge a la plataforma Goteo.

Amb les aportacions individuals dels veïns i veïnes de Sarrià, pretenen recollir un mínim de 6000 € i un màxim de 10000€ per sufragar les despeses que compartarà el procés judicial. Entre les recompenses que ofereixen hi ha samarretes, bosses, subscripcions anuals al diari El Jardí i destaca un concert benèfic del grup de música Pony Pisador que tindrà lloc el proper 8 de juliol al Teatre de Sarrià.