ELS ATENEUS SOM ESSENCIALS? Present i futur

ELS ATENEUS SOM ESSENCIALS? Present i futur

El dissabte, dia 3 de juliol’21, la Federació d’Ateneus de Catalunya va organitzar una trobada d’Ateneus federats, sota el lema ELS ATENEUS SOM ESSENCIALS? Present i futur. Ens ho explica la Rosa M. Pujol, en representació del Centre i Teatre de Sarrià de la delegació territorial de Barcelona de la FAC.

La trobada va tenir lloc al Casal Cultural i Recreatiu de CASTELLBISBAL i el Centre de Sant Vicenç de Sarrià hi va assistir, com no podia ser d’altra manera.

L’objectiu principal fou la reflexió sobre la importància dels ateneus al nostre país i la seva capacitat de cohesió social. En conjunt es va fer palès que els Ateneus són essencials per la bona salut de la societat i es constatà que cal continuar treballant per fer sentir la nostra veu.

Atesa la nostra funció de cohesió social, de promoure  cultura i de vetllar pels valors més essencials com són els drets humans, per exemple, es constatà el seu caràcter d’ordre públic/privat i s’evidencià la necessitat d’ enfortir els lligams de coordinació entre el sector públic i la nostra tasca. Hem de fer sentir la nostra veu amb fermesa i sense timidesa, reclamant al conjunt de les administracions un tracte més igualitari respecte dels recursos existents.

Es continuarà reflexionant sobre aquesta base i, paral·lelament, es considerà que un retrobament personal d’aquestes característiques feia molta falta pel  vessant positiu que provoca en els assistents l’enfortiment  del sentiment de pertinença.

Cal tenir present que la FAC està implantada contundentment al conjunt de Catalunya. Hi és present a 35 comarques de les 42 que consten al país.