Els Castellers de Sarrià s’han batejat

Per primera vegada després de que es refundessin fa dos anys, i un any i mig després de la seva primera aparició a plaça, la colla castellera de Sarrià organitzava la seva primera diada. En aquesta ocasió tan especial, els de la camisa color de vi varen estar acompanyats pels seus dos padrins – per això s’anomena bateig casteller – els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Barcelona, que durant dos anys han estat acompanyant, assessorant i ajudant a la nova colla barcelonina.

Mentre les colles padrines varen presentar castells de set, els Castellers de Sarrià van tornar a demostrar com s’estan consolidant en el nivell de sis pisos. Varen portar per primera vegada aquesta temporada el 3d6a (amb agulla), i varen repetir les estructures del 4d6 i 3d6, aquesta ultima només carregada. També es varen aixecar els clàssics pilars d’entrada i sortida i, en aquesta ocasió, els locals varen fer un pilar al balcó que coronaren dues enxanetes!

Dins de l’Ajuntament, els Castellers de Sarrià varen fer entrega de dues plaques commemoratives de la diada a les seves colles padrines, com a gest de gratitud i en record de la feina feta. En finalitzar la diada, com bé mana un bon bateig, els padrins varen ruixar amb aigua tots els castellers de la colla sarrianenca i tothom va acabar ben xop i amb un somriure als llavis. Tot seguit, va iniciar la festa per celebrar el bateig, amb música i ball fins a mitjanit i batucada dels amics Trastok’ts Street Band, que actuaven per primer cop al seu barri.

La diada va comptar amb la presència del molt honorable president de la Generalitat el senyor Quim Torra, que com a veí del districte va voler venir a saludar la colla local en el seu gran dia tot lluint el mocador dels Castellers de Sarrià.