La cuina del Tirol: Carpaccio de carabassa

La cuina del Tirol: Carpaccio de carabassa

Servus! Hola!

Encara que sembli mentida, Àustria és molt més que Viena i els Alps. La zona on vivim, Estíria, és una zona de vinyes i vins. I també de carabasses! Així que aquest plat és ben estirienc. Si mai veniu a visitar aquest país extraordinari, la parada a Estíria és obligatòria.

La d’avui es tracta d’una recepta ràpida de fer i que quedarà molt bé com a entrant en els vostres àpats aquestes festes de Nadal. Esperem que us hi animeu! Envieu-nos la vostra experiència i comentaris a empremtadelcentre@gmail.com o a la secretaria del Centre.

Per a 3-4 persones podeu usar aquestes quantitats:

  • 400 g de carabassa
  • Sal gruixuda
  • 50 g de pecorino (o formatge semblant)
  • 2 cullerades de llavors de carabassa
  • Mig ram de cibulet
  • Vinagre balsàmic blanc
  • Pebre
  • Oli d’oliva

Peleu la carabassa i traieu les llavors. Talleu-la en tires d’uns 3 cm i ratlleu-les amb un ratllador amb forats grans. També podeu tallar-ho amb un ganivet: han de quedar quadradets fins. Saleu-ho una mica amb la sal de mar i ho poseu uns 5-10 minuts en una olla tapada al foc, sense aigua. La carabassa traurà líquid i quedarà prou tova per menjar-la.

Mentrestant, rostiu les llavors de carabassa fins que comencin a petar.

Talleu el pecorino en trossos fins com la carabassa. Renteu el cibulet i talleu-lo en trossets petits.
Traieu l’aigua de la carabassa i repartiu-la en plats, fent la primera capa fina del carpaccio. Afegiu-hi una capa de formatge i tireu-hi pel damunt una mica de sal, el cibulet i un pessic de pebre. Amaniu-ho generosament amb el vinagre i l’oli d’oliva. I ja està llest per menjar!

Bon profit i bon Nadal!
Mahlzeit und frohe Weihnachten!

Anna, Gerhard i Bruna