La ‘Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei’ premia el Centre de Sarrià pel projecte educatiu i comunitari Triangle Inclusiu

La ‘Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei’ premia el Centre de Sarrià pel projecte educatiu i comunitari Triangle Inclusiu

El jurat dels premis estatals d’Aprenentatge-Servei, organitzats per Educo, Edebé i la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei, ha situat com una de les trenta millors iniciatives d’aquest any 2019 el projecte Triangle Inclusiu, desenvolupat pel Centre i Teatre de Sarrià. Amb la col·laboració de diverses empreses, entitats socials i altres institucions, en el procés d’avaluació han participat 68 persones expertes de tot l’Estat Espanyol, que han quedat “entusiasmades amb el projecte per la seva qualitat educativa i el seu impacte social i comunitari”, segons ha destacat Javier Torregrosa, President de la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei.

Seguint amb la tasca educativa que es duu a terme al Centre i Teatre de Sarrià, El Triangle Inclusiu, que aquest curs arriba a la seva 5ª edició, es tracta d’un projecte que s’articula amb la voluntat de crear sinèrgies entre diferents col·lectius del barri de Sarrià mitjançant la creació d’una obra de teatre conjunta. Col·lectius que, per les seves diferències psicosocials, difícilment comparteixen espais.

Tanmateix, l’iniciativa pretén que es reflexioni sobre els temes “que ens inquieten i ens defineixen”, tal i com explica la Marta Fontanet, coordinadora del projecte. “Arribem a l’escena des de diferents orígens: les talleristes, els alumnes, i els integrants del col·lectiu en risc d’exclusió social. Dalt de l’escenari ens confonem per a ser persones que s’ajuden i aprenen. A fora, de públic, tothom hi és convidat. A partir de la mostra del nostre excercici de creació, engeguem un debat comunitari. Compartim experiències i aixamplem consciències. Posem el nostre petit gra de sorra per construir una comunitat més acollidora”.