Curs d’escriptura creativa

Curs dirigit a aquelles persones que vulguin introduïr-se en l’escriptura creativa a través de l’estudi i posada en pràctica dels tres grans gèneres: poesia, narrativa i teatre. Un taller a càrrec del Pol Fernández, accessible presencialment i també de manera online.

Un taller que oferirà l’oportunitat de publicar amb l’editorial Lit World.


BLOCS DE TREBALL

Poesia
Treballarem la poesia lírica vs la poesia èpica (passat i actualitat), les formes estròfiques (artificis lingüístics possibles), la importància de la imatge, la reflexió artística de l’experiència, el motor concret vs el motor temàtic… Els alumnes podran crear una poesia, en què bàsicament parlaria de l’exposició de l’artista, del moment de mostrar-se en públic i l’experiència de la publicació abans de començar un comentari conjunt de les obres que els alumnes hauran escrit.

Narrativa
En aquest apartat ens centrarem en dos grans blocs: l’acció narrativa i els personatges. Pel que fa a la primera, parlarem de la dicotomia entre la descripció i l’acció, de la capacitat de preciosisme de la descripció enfrontada a la capacitat descriptiva de les accions. Introduirem la idea de ritme narratiu, pel que ens caldrà parlar una mica de narradors (tipus de narradors segons la seva vinculació amb la història i/o els personatges). Pel que fa als personatges, parlarem de la construcció dels personatges, de la dicotomia entre la novel·la psicològica vs la novel·la d’accions.

Teatre
En l’apartat d’art dramàtic parlarem de la diferència amb la narrativa pel fet escènic, de la gestió de les accions dins d’un text dramàtic, dels límits de la dramatúrgia i el contacte amb l’art de l’actor i del director, de les possibilitats de la caracterització d’un personatge, el paper de les acotacions (acotacions d’acció/acotacions d’intenció), i finalment de la diferència del monòleg amb el diàleg i de les possibilitats de cadascun en diversos estils.


HORARIS

POESIA NARRATIVA TEATRE
27 de juny 4 de juliol 11 de juliol 18 de juliol 25 de juliol 1 d’agost
Sessió teòrica Sessió comentari dels textos Sessió teòrica Sessió comentari dels textos Sessió teòrica
Sessió comentari dels textos

INSCRIPCIONS