Home /

Què és JovEmprèn?

JovEmprèn és un concurs d’emprenedoria social i solidària que té l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor entre l’alumnat participant.

El projecte JovEmprèn es desenvolupa al llarg del primer trimestre escolar i a través d’un programa d’acompanyament en el qual s’inclou xerrades, visites a Barcelona Activa, mentories personalitzades es guia a l’alumnat per tal que desenvolupi un projecte propi que posteriorment serà presentat al concurs.

Aquests projectes que es presentaran en grups d’entre 3 i 5 persones i seran valorats tant per la capacitat de generar un impacte positiu en la societat és a dir projectes que tinguin la intenció de millorar la vida de les persones tenint en compte les realitats socials de la nostra societat com la qüestió de gènere, la situació mediambiental, la desigualtat econòmica, entre d’altres i que a l’hora siguin una idea de negoci viable empresarialment parlant.

Per tal de promoure la viabilitat dels projectes l’alumnat presentarà un model canvas, que és una de les eines més innovadores per a la creació d’empreses, una memòria executiva i finalment un vídeo promocional d’un minut per tal que l’alumnat treballi també aspectes com el màrqueting i la producció audiovisual.


Què és l’Economia Social i Solidària?

L’economia social i solidària és el conjunt d’iniciatives socioeconòmiques, formals o informals, individuals o col·lectives, que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. Aquest tipus de projecte econòmic actua orientat per valors com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat, promovent la perspectiva de gènere o el respecte pel medi ambient amb una mirada transversal.

Tanmateix, en aquest context entenem l’emprenedoria com la creació de noves activitats o millores de les existents, en un context de nous models social, ambiental, tecnològica, cultural, esportiva i col·laborativa.

Calendari

Acte de presentació dels premis al Teatre de Sarrià – 4 d’octubre

Inscripció dels equips participants En línia – del 4 a l’11 d’octubre

Visites a Barcelona Activa (opcional) – A partir de l’11 d’octubre

Lliurament del primer esborrany En línia – 1 de novembre

Mentories personalitzades En línia– del 14 al 18 de novembre

Lliurament del projecte definitiu En línia – 7 de desembre

Gala d’entrega de premis al Teatre de Sarrià – 20 de desembre

Gala final entrega de premis Teatre de Sarrià – desembre

:::

Objectius dels premis

.

.

– Acompanyar els/les joves a avançar cap a l’autonomia i el desenvolupament personal i la participació en la vida col·lectiva i/o comunitària.

– Donar suport a l’emprenedoria social, el cooperativisme i l’economia social i solidària, apropant-la a les aules, per a què el jovent la visualitzi com a una opció laboral econòmicament viable.

– Impulsar l’aparició i la continuïtat de projectes d’emprenedoria jove i treball autònom com a mecanismes per millorar les oportunitats d’ocupació i desenvolupament professional de les persones joves.

– Implementar mecanismes específics d’informació, formació i assessorament als joves a Sarrià.

– Millorar i augmentar  l’accés, la difusió i el consum cultural crític de les persones joves.

Qui es pot presentar?

.

.


Qualsevol Centre Educatiu. Curs: 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

Els Premis

El concurs atorga 2 premis per a cada categoria:

*El jurat es reserva el dret d’atorgar diversos premis ex-aequo depenent de la qualitat d’aquests.

Premsa

Betevé
L’equip d’Infobarris Sarrià va venir a veure’ns al taller d’Emprenedoria on vam aprendre a analitzar el nostre projecte mitjançant el model canvas de l’Alex Osterwalder.

Veure vídeo AQUÍ

Reconeixements

Primer Premi en Capacitat d’innovacióPremis ateneu

En la 25a edició dels Premis Ateneu, el Centre cultural de Sarrià va rebre pel projecte JovEmprèn el primer premi en la categoria de capacitat d’innovació.


Més Informació AQUÍ

Vídeo JovEmprèn

Per a més informació i inscripcions, podeu enviar-nos un correu electrònic a projectes@centredesarria.cat o telefonar al Centre al telèfon 93 203 97 72.


Aquest programa es fa en conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, Districte de Sarrià Sant Gervasi, amb el suport del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona i de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

AMB EL SUPORT