Sardanes en xarxa

Home / Sardanes en xarxa

Sardanes en xarxa

Continuem fidels a la nostra tradició i tenim com un dels nostres objectius prioritaris la divulgació entre els/les nostres conciutadans/es de la nostra cultura  i la llengua del nostre País, posant especial èmfasi en la difusió de la cultura tradicional i popular catalana, amb una especial atenció als infants i joves. Per aquest motiu vàrem promoure com una de les activitats a organitzar periòdicament les ballades de Sardanes a la Plaça de Sarrià, tal com s’havia fet antigament. Perseguim continuar amb l’activitat de les ballades de sardanes que de manera regular oferim a tots els sarrianencs un diumenge cada mes, excepte els mesos d’hivern (desembre i gener) i el mes d’agost.

La Sardana té un caràcter eminentment mediterrani, on el fet de donar-se les mans es un signe d’acceptació. Els valors que atresora la seva música i la dansa expressen simbòlicament els elements més preuats de la humanitat: llibertat, respecte, solidaritat, amor i pau. La cobla, que interpreta la música, és una formació instrumental única al món. Les viles i les ciutats celebren les seves festes sense que mai hi faltin les ballades de sardanes.


Treballem per:

– Mantenir la tradició de les ballades de sardanes a Sarrià i als Districte de Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona
– Continuar en la línia de potenciar la cultura popular i tradicional catalana a tothom i amb especial atenció a infants i joves.
– Promoure la dansa popular entre infants i joves buscant la col•laboració de les altres  entitats i els centres escolars
– Oferir una especial atenció a les composicions dels artistes sarrianencs i també a les obres fetes per dones compositores.
– Conèixer la biografia de compositores i compositors de sardanes, tot fent una petit explicació abans de la interpretació de cada sardana.


Properes ballades de Sardanes
Any 2022

22 de maig | 12:00h

3 de juny | 12:00h


Volem exterioritzar expressament el nostre suport a les polítiques de gènere, i per aquests motius, per potenciar el paper de la dona dins de les activitats de creació musical tenim establert que en cada Ballada de Sardanes, es ballen dues sardanes de Dones Compositores. Tanmateix, de manera singular, celebrem el Dia de la Dona en el mes de març de manera que totes les sardanes de la Ballada del dia 8 de març siguin sardanes compostes per dones compositores. Volem ser també fidels als autors del nostre barri, i per això en totes les ballades, també s’interpreta una sardana d’un compositor sarrianenc. Sempre que és possible convidem a les autores de les sardanes a acompanyar-nos per poder celebrar juntes el goig per la creació musical.

La Cobla col·laboradora amb el projecte és la Cobla Baix Llobregat que s’afegeix al projecte assegurant la seva imprescindible participació. Amb aquesta activitat volem promoure a nivell del nostre barri de Sarrià, la celebració d’una festa conjunta de totes les entitats vinculades a la cultura catalana, i celebrar conjuntament el Dia de l’Associacionisme Cultural aprovat per la Generalitat de Catalunya.


Donen suport al projecte:

– Agrupament Escolta i Guia Damià de Veuster,
– Agrupament Escolta i Guia Sant Ignasi,
– ANC Sarria-Sant Gervasi,
– Associació Amics de l’Òpera de Sarrià,
– Associació Auxilia,
– Associació Casa Orlandai,
– Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià (Centre Parroquial),
– Asociación Centro Asturiano de Barcelona,
– Associació Cohabitem Sarrià
– Associació de Comerciants de Sarrià,
– Associació Cor Dyapason,
– Associació de la Tercera Edat del Districte de Sarrià-Sant Gervasi (Can Fàbregas),
– Associació de veïns del carrer Monterols
– Associació de Veïns de Sarrià,
– Centre Excursionista Els Blaus,
– Comissió de Festes del Roser,
– Colla Castellera de Sarrià
– Colla gegantera de Sarrià,
– Diablesses i Diables de Sarrià,
– Diables infantils de Sarrià
– Fundació Centre Assís de Sarrià,
– Tabalers de Sarrià, i Tabalets de Sarrià,
– Òmnium Cultural Sarrià-Sant Gervasi.

Destaquem aquí algunes de les compositores habituals en les nostres Ballades:

– Anna Abad
– Anna Fort
– Anna Serra
– Antònia Vilàs
– Aurora Vizentini
– Bàrbara Ardanuy
– Conxita Giralt
– Dolors Viladrich
– Gemma Pla
– Glòria Alcón
– Isabel Medina
– Lluïsa Carpintier
– Mercè Navarro
– Teresa Monclús
– Teresa Torrent
– Mariel.la Finet
– Mercè Torrents
– Montserrat Pujolar
– Narcisa Freixas
– Natàlia Solà
– Pepita Llunell
– Remei Cortés
– Rosa M. Ramírez
– Rosa Salat
– Teresa Borràs