Home / Sarrià Dansa

A qui va destinat?

Aquest projecte va destinat a alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO d’instituts i escoles de Barcelona.

Què és Sarrià Dansa?

Sarrià Dansa és un programa escolar que promou la igualtat de gènere en el món de la dansa.

A través d’aquest programa s’introdueix i es dóna a conèixer el llenguatge de la dansa clàssica i contemporània en horari lectiu als/les alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO d’instituts i escoles de Barcelona, a partir de les coreografies que professorat professional dissenya especialment per a l’ocasió. L’acord de col·laboració permet treballar conjuntament en un projecte d’educació i apoderament de nens i nenes i joves per mitjà de les arts escèniques i, en concret, de la dansa.

Quins objectius te?


– Apropar la dansa a l’alumnat dels centres educatius participants.

– Crear coreografies compartides entre alumnat i professorat especialitzat professional.

– Treballar el ritme, i l’adequació del cos a diferents músiques.

– Treballar en grup i en equip.

– Establir un diàleg multidisciplinar entre la dansa, el teatre i la música per brindar una educació en les àrees cognitives, social-afectiva i psicomotriu, a fi de promoure una experiència artística als/les alumnes que comporti una formació integral de la persona humana.

Com funciona?

El projecte compta amb diferents fases d’actuació: l’alumnat inscrit realitza cinc sessions de dues hores de formació amb l’acompanyament del personal especialitzat, un assaig general i l’estrena final de l’espectacle al Teatre de Sarrià. Un espectacle fruit d’un procés de creativitat artística per part dels i les alumnes que, per la qualitat i l’implicació personal i col·lectiva, es converteix en una vivència transformadora per a tothom.

Projecte disponible tots els trimestres

Metodologia


Al llarg de les cinc sessions l’alumnat experimentarà un recorregut que començarà per la confiança en el grup i el propi cos. Al llarg de les 5 sessions es treballaran els canvis de ritme, composicions d’escenes i les textures que pot tenir el cos emprant totes les tipologies de dansa però centrant-nos especialment en la dansa contemporània.

Per més informació envia un correu a: projectes@centredesarria.cat
o trucant a: 93 203 97 72

Representació final de la segona edició de Sarrià dansa 2020 /2021

Representació final de la primera edició de Sarrià dansa 2019