Xi Cicle de Música Religiosa a Sarrià-Sant Gervasi

EL CICLE D’ENGUANY POSA ÈMFASI ESPECIAL EN COMPOSICIONS AMB EFECTES ESPECIALS I COMPTA AMB UN MARCAT ACCENT FEMENÍ

Enguany celebrem l’XIè aniversari d’aquest cicle, pel que com veiem  està plenament consolidat i és referent musical de Sarrià-SantGervasi vist l’èxit dels anteriors. El cicle dóna a conèixer la música religiosa de totes les èpoques, per la importància que ha tingut i l’impacte en la música en general, i en la nostra cultura.

El cicle d’enguany incorpora dues característiques noves. En primer lloc, posa èmfasi especial en les composicions amb efectes especials, afegint les noves tecnologies als concerts i els mitjans audiovisuals. D’altra banda, te un marcat accent femení gràcies a les aportacions femenines en el cicle. En el primer concert es presenten textos i poemes espirituals d’una dona, Santa Teresa de Jesús i el segon donarà a conèixer el talent femení en la composició amb la compositora catalana contemporània Carlota Baldrís, que presentarà  la seva obra.

Els concerts, que es faran al Centre Cívic Pere Pruna a les 20h. amb entrada lliure, són:

  • Dijous 19 de març, TERESA COL.LOQUI D’AMOR: Lectura musical-performativa de poemes de Santa Teresa de Jesús, on el text i la música es relacionen en un constant diàleg, en un col·loqui d’amor. A càrrec d’Àngels Aymar (actriu) i Anna Mora (violoncel)
  • Divendres 20 de març, ORATORI ÀNGEL TOBIES: Aquesta obra de Carlota Baldrís és un cant a la vida i a la conservació del planeta, a partir de la veu d’un àngel que observa la terra des del seu campanar. Una experiència transcendental, que va ser recomenada per la UNESCO pel seu missatge de pau.
  • Divendres 27 març, MÚSICA DE PASSIÓ (CANTS DE SETMANA SANTA): Recull d’obres de diferents autors pròpies dels dies de Setmana Santa: Improperis; Stabat Mater, Miserere i motets. A càrrec del cor de cambra Dyapason, Mercè Molero i Lluís Roselló (piano) i Teodor Roura (direcció).