EXPOSICIÓ PERMANENT | A PROPÒSIT D’UNES FLORS

Home / EXPOSICIÓ PERMANENT | A PROPÒSIT D’UNES FLORS
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

EXPOSICIÓ PERMANENT | A PROPÒSIT D’UNES FLORS

13 maig / 09:30 31 maig / 21:00

A propòsit d’unes flors va néixer com un passatemps derivat de l’admiració de la Camil·la Pérez Salvà envers l’escriptora Mercè Rodoreda. El divertiment inicial va consistir a pintar, usant l’aquarel·la, les flors creades a «Flors de debò» per l’autora admirada.

Ja les tenia pràcticament enllestides quan les va ensenyar a la Nati Soler Alcaide, que desconeixia l’existència de la peça. Les pintures i la lectura del text interpretat la van fascinar tant que va escriure les històries personals captades de l’aparença de cada una. Van explicar a la Carlota Baldrís com havien convertit un temps de confinament obligatori en un temps de creació i li va venir de gust compondre una música identitària per a cada una de les trenta-vuit flors. En aquest punt el joc individual es convertia en projecte.

L’editor d’Ònix s’hi engrescà i el volgué mostrar al públic. S’hi afegí Pep Vinyes, director del Grup de Teatre Inestable del Vendrell, amb la intenció d’ampliar el grup de persones a qui arribés l’obra i li donà format teatral. Les flors eren quasi completes, però, què són unes flors sense fragància?

Aquí s’hi sumà la sort de conèixer la mestra artesana perfumista Esperança Cases Prats, i ella creà el perfum per a cada element.

Del 13 al 31 de maig es podran veure, de manera gratuïta, les pintures amb les seves fragàncies, dins del context del concert que tindrà lloc al Teatre de Sarrià el 28 de maig.