EXPOSICIÓ PERMANENT | Oriol Martorell, seguint l’estela del seu llegat

Home / EXPOSICIÓ PERMANENT | Oriol Martorell, seguint l’estela del seu llegat
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

EXPOSICIÓ PERMANENT | Oriol Martorell, seguint l’estela del seu llegat

7 març / 08:00 31 març / 17:00

Entrada lliure

La Coral Sant Jordi presenta una exposició sobre la figura d’Oriol Martorell amb motiu el 25è aniversari de la seva mort (2021) i coincidint amb el 75è aniversari de la Coral (2022).

La mostra, que du per lema “Seguint l’estela del seu llegat”, pretén reivindicar la figura polièdrica de Martorell, presentant-ne les múltiples facetes: l’influx familiar i la creació de la Coral Sant Jordi; el seu destacat rol com a impulsor del cant coral a Catalunya i introductor dels grans moviments corals europeus a casa nostra; la seva vessant de pedagog musical, catedràtic universitari, musicòleg i promotor de múltiples projectes editorials i discogràfics; la seva tasca com a cristià compromès amb el context que li va tocar viure, i la seva labor com a gran patriota i com a parlamentari.

L’exposició s’estructura en diversos blocs temàtics que aborden tots aquests aspectes en forma de citacions, reflexions i comentaris de persones que van tractar de prop Oriol Martorell i que n’han deixat testimoni per escrit o en forma de breus entrevistes, que es recullen en un vídeo. Completa la mostra una sèrie de fotografies emblemàtiques i alguns objectes i documents vinculats amb l’homenatjat.

La figura d’Oriol Martorell va molt més enllà de la seva tasca al capdavant de la Coral Sant Jordi i ara, 25 anys després de la seva mort, considerem que és un bon moment per reivindicar-ne tot el seu riquíssim llegat. L’exposició serà la primera d’una sèrie d’iniciatives que volem impulsar des de la Coral al llarg del curs, per recordar l’aportació de Martorell a la cultura i a la societat catalana durant més de cinquanta anys i projectar el seu llegat cap al futur.

La mostra es podrà veure a partir del dimarts 8 de març al primer pis del Centre i Teatre de Sarrià (c. Pare Miquel de Sarrià, 8) i s’hi estarà dins a finals de mes.

Visita guiada

Diversos cantaires de la Coral Sant Jordi, ens faran una presentació de l’exposició, amb una visita guiada, de manera gratuïta.

11 de març | 20:30h

Organitza

Coral Sant Jordi

View Organitzador Website

On?

El Centre de Sarrià

Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Spain
93 203 97 72