TARDES DE TERTÚLIES UTÒPIQUES | LA CARA OCULTA DE LES RENOVABLES: UN DEBAT CIVILITZATORI

Home / TARDES DE TERTÚLIES UTÒPIQUES | LA CARA OCULTA DE LES RENOVABLES: UN DEBAT CIVILITZATORI
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

TARDES DE TERTÚLIES UTÒPIQUES | LA CARA OCULTA DE LES RENOVABLES: UN DEBAT CIVILITZATORI

18 maig / 19:00 20:00

Entrada lliure

La revista Soberania Alimentaria ens convida a veure el curtmetratge “Machini” i reflexionar sobre l’espoli de les falses renovables amb Carles Soler, redactor de la revista. A partir de l’exemple de les mines de cobalt a la RD del Congo, parlarem del colonialisme extractiu i reflexionarem sobre propostes de transició energètica i sobre el consum responsable d’energia.

Machini
Sinopsis

Machini, un curtmetratge d’animació de Frank Mukunday i Trésor Tshibangu, denúncia l’explotació dels treballadors en les mines de la República Democràtica del Congo dedicades a l’extracció de Cobalt i Liti, dos elements essencials per a la fabricació d’aparells tecnològics, entre ells els cotxes elèctrics.

Directora: Frank Mukunday, Tétshim
País: RDC
Any: 2019
Durada: 9 min.
Gènere: Curtmetratge – Stop Motion

Carles Soler

Llicenciat en Veterinària, amb 25 anys d’experiència en cooperació internacional i desenvolupament rural: 15 anys en l’àmbit de la defensa de la sobirania alimentària i el dret a l’alimentació, i 10 anys en sistemes i polítiques alimentàries, recerca i publicació d’articles i assessorament de polítiques alimentàries.

Ha coordinat diversos estudis sobre temàtiques com la restauració col·lectiva, els menjadors escolars, els obradors compartits o la propietat de la terra. Forma part de l’equip tècnic de l’associació Menjadors Ecològics, i col·labora amb la revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat i Cultures, la cooperativa El Pa Sencer, SCCL i l’associació Pole Pole per a la transformació social.