Els Castellers de Sarrià participen al Trencanous del Ballet de Barcelona

Aquest cap de setmana 11 i 12 de gener, la nova companyia recentment formada Ballet de Barcelona va presentar al Centre Cultural de Terrassa un Trencanous molt especial.

En aquesta ocasió, el Ballet de Barcelona presenta un conte de Nadal clàssic d’aquestes festes: El Trencanous – una obra de ballet amb partitura de Txaikovski àmpliament representada per tot el mon des de la seva estrena al 1892 – però la història se situa en una casa modernista catalana, amb la família Deulofeu com a protagonista, i s’hi han afegit dos elements molt representatius de la cultura catalana: un esbart dansaire i uns castellers.

Al segon acta, durant l’escena de les festes dels dolços dels diferents països, entren a l’escenari uns quants castellers de la colla de Castellers de Sarrià, vestits amb la camisa, la faixa i el mocador oficials, i aixequen petites estructures durant uns minuts, mentre 18 ballarins de l’Esbart Dansaire de Rubí ballen al voltant. Són les neules i els carquinyolis.

El Ballet de Barcelona es la companyia de dansa dirigida pel nord-americà Chase Johnsey (Florida) y el català Carlos Renedo (Barcelona), i formada per ballarins de 14 nacionalitats diferents. La formació, activa des del mes de maig d’aquest any a Barcelona, s’estableix com una companyia de renom internacional y compta amb un bagatge de professionals indiscutible.

Una fusió de dansa, música, cultura i tradicions es barregen per uns instants en un teatre, on al final els protagonistes son els espectadors que s’emocionen amb l’espectacle trencador que es presenta aquesta vegada.

Els Castellers de Sarrià se senten contents i afortunats de ser partícips d’aquesta iniciativa i de poder portar el fet casteller mes enllà de les places i les diades.

El Trencanous -amb castells- del Ballet de Barcelona es va estrenar a Rubí, el 21 de desembre, i properament, es podrà veure:

  • 25 de gener 20h al Teatre l’Aliança de Poblenou a Barcelona
  • 2 de febrer 20h al Teatre l’Amistat de Mollerussa