Home /

Què és JovEmprèn?

JovEmprèn és un concurs per a escoles adreçat a estudiants de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

L’objectiu és que l’alumnat, acompanyat per les escoles, presenti en grups d’entre 3 i 5 persones un projecte d’emprenedoria social que sigui econòmicament viable i alhora generi un impacte positiu en la societat.
Per a fer-ho posarem especial èmfasi en l’Economia Social i solidària. Projectes que tinguin la intenció de millorar la vida de les persones tenint en compte les realitats socials de la nostra societat com la qüestió de gènere, la situació mediambiental, la desigualtat econòmica, entre d’altres.

L’objectiu del projecte és acompanyar a l’alumnat en la creació de les seves propostes, per això en programa JovEmprèn ofereix xerrades sobre Economia social i solidària, un taller de màrqueting i finances, visites a Barcelona Activa i mentories personalitzades (totes elles de manera opcional) per tal que els alumnes puguin desenvolupar el seu potencial.

Què és l’Economia Social i Solidària?

L’economia social i solidària és el conjunt d’iniciatives socioeconòmiques, formals o informals, individuals o col·lectives, que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. Aquest tipus de projecte econòmic actua orientat per valors com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat, promovent la perspectiva de gènere o el respecte pel medi ambient amb una mirada transversal.

Tanmateix, en aquest context entenem l’emprenedoria com la creació de noves activitats o millores de les existents, en un context de nous models social, ambiental, tecnològica, cultural, esportiva i col·laborativa.

Calendari

Acte de presentació dels premis al Teatre de Sarrià – octubre

Inscripció dels equips participants En línea – octubre

Visites a Barcelona Activa (opcional) – octubre i novembre

Lliurament del primer esborrany En línea – novembre

Mentories personalitzades En línea o al centre educatiu – novembre

Lliurament del projecte definitiu En línea – desembre

Gala final entrega de premis Teatre de Sarrià – desembre

:::

Objectius dels premis

.

.

– Acompanyar els/les joves a avançar cap a l’autonomia i el desenvolupament personal i la participació en la vida col·lectiva i/o comunitària.

– Donar suport a l’emprenedoria social, el cooperativisme i l’economia social i solidària, apropant-la a les aules, per a què el jovent la visualitzi com a una opció laboral econòmicament viable.

– Impulsar l’aparició i la continuïtat de projectes d’emprenedoria jove i treball autònom com a mecanismes per millorar les oportunitats d’ocupació i desenvolupament professional de les persones joves.

– Implementar mecanismes específics d’informació, formació i assessorament als joves a Sarrià.

– Millorar i augmentar  l’accés, la difusió i el consum cultural crític de les persones joves.

Qui es pot presentar?

.

.

– Qualsevol Centre Educatiu: tant públic com privat.

3r i 4t d’ESO
Batxillerat
Cicles Formatius

Els Premis

El concurs atorga 2 premis per a cada categoria:

*El jurat es reserva el dret d’atorgar diversos premis ex-aequo depenent de la qualitat d’aquests.

Reconeixements

Primer Premi en Capacitat d’innovacióPremis ateneu

En la 25a edició dels Premis Ateneu, el Centre cultural de Sarrià va rebre pel projecte JovEmprèn el primer premi en la categoria de capacitat d’innovació.


Més Informació AQUÍ

Vídeo JovEmprèn

Per a més informació i inscripcions, podeu enviar-nos un correu electrònic a projectes@centredesarria.cat o telefonar al Centre al telèfon 93 203 97 72.


Aquest programa es fa en conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, Districte de Sarrià Sant Gervasi, amb el suport del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona i de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

AMB EL SUPORT